Kamiony už Chebem neprojedou. Zákaz by mohl platit od září

14. červenec 2017

Možná již od září by mohl začít platit zákaz průjezdu kamionů přes Cheb, který by ulevil především ulicím Evropská a 17. listopadu, kde je tranzitní doprava nejintenzivnější. Zákaz se má přitom týkat nákladních vozidel nad 12 tun.

„Pochopitelně to nebude znamenat, že těžké kamiony z Chebu zcela zmizí. Zakázat můžeme pouze tranzitní dopravu. Nákladní vozy, které zajišťují dopravní obsluhu, tedy především zásobování, budou moci do města nadále zajíždět. Povolit vjezd ale musíme třeba i kamionům, které do Chebu jedou natankovat na některou z čerpacích stanic,“ vysvětlil starosta Antonín Jalovec.

Omezení průjezdu kamionů městem je možné proto, že v případě Chebu existují díky severnímu obchvatu na Pomezí a předloni zprovozněnému jihovýchodnímu obchvatu na Svatý Kříž vhodné objízdné trasy.

„O zákazu tranzitu kamionů přes Cheb se začalo jednat z iniciativy města. Pracujeme na tom ve spolupráci s Krajskou správou a údržbou silnic a Ředitelstvím silnic a dálnic, tedy organizacemi, které jsou správci komunikací. Pokud půjde vše bez komplikací, tak by se snad už na přelomu srpna a září mohlo začít na příjezdech do Chebu začít instalovat nové dopravní značení,“ poznamenal starosta.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio