Karlovarská Becherovka bude mít nového generálního ředitele

17. prosinec 2014

S koncem letošního kalendářního roku dojde ke změně na postu generálního ředitele společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s. (JBKB), kterou posledních 6 let úspěšně zastával Anthony Schofield. Novým šéfem se stane Marc Beuve-Mery.

Po šestiletém působení se Anthony Schofield vrací zpět do své domovské společnosti Chivas Brothers, která je stejně jako karlovarský třináctý pramen součástí francouzského koncernu Pernod Ricard. Zde bude zastávat funkci ředitele pro veřejné záležitosti.

Novým generálním ředitelem společnosti Jan Becher se od počátku roku 2015 stane Marc Beuve-Mery, původem z Francie. Ten působil v rámci koncernu na různých pozicích.

V roce 1992 byl jmenován finančním a provozním ředitelem mezinárodních značek Duty Free. O tři roky později se stal finančním a správním ředitelem firmy ve Španělsku. V roce 1997 se ujal funkce v Marseille, kde působil do roku 2003, kdy byl jmenován šéfem společnosti v Mexiku. Od roku 2012 vedl jako generální ředitel pobočku v Keni a východní Africe.

Čtěte také

„Jsem velmi šťastný, že přicházím do Čech. Měl jsem již možnost seznámit se s kolegy a přesvědčil jsem se, že tým tvoří spousta nadaných a nadšených lidí. Všechny úkoly a příležitosti, které nás společně čekají, jsou pro mě velkou profesní výzvou,“ říká ke svému nástupu do funkce generálního ředitele Marc Beuve-Mery.

Odcházející ředitel přežil metanolovou aféru i prohibici

Anthony Schofield se po dobu svého působení zasloužil o realizaci řady významných projektů, které přispěly k rozvoji společnosti v posledních letech a umožnily jí udržet si vedoucí pozici v segmentu prémiových lihovin. A to i přes celkovou nepříznivou situaci na trhu.

Pod jeho vedením Becherovka také významně navýšila podíl exportu a počet destinací na 40 zemí. Na český trh byly za jeho působení uvedeny dva zcela nové úspěšné produkty – Lemond (2008) a Ice&Fire (2014).

Karlovarská Becherovka

V roce 2010 byla dokončena výstavba nové továrny v Karlových Varech – Bohaticích a nový výrobní areál byl v loňském roce doplněn o nový velkokapacitní sklad. V neposlední řadě byl Anthony Schofield jedním z nejaktivnějších zástupců výrobců a dovozců alkoholu, který se podílel na minimalizaci dopadu metanolové krize a následné prohibice.

„Ačkoliv mne velmi mrzí, že opouštím Českou republiku, myslím, že přišel správný čas předat otěže svému nástupci. Může ji obohatit o novou energii a nápady. Musím upřímně říci, že pro mě bylo potěšením pracovat a žít posledních šest let v České republice, protože je zde hodně skvělých lidí. Praha a tým lidí mi budou opravdu velmi chybět. Odjíždím ale s těmi nejlepšími vzpomínkami,“ dodává ke svému odchodu bývalý generální ředitel Anthony Schofield.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio