Karlovarská Becherovka získala stříbro na prestižní soutěži v Londýně

22. listopad 2014

Tradiční český bylinný likér slaví další úspěch v zahraničí. Porota nezávislých degustátorů mezinárodní soutěže Spirits Masters ocenila Becherovku stříbrnou medailí v kategorii hořkých likérů. Právě v této kategorii je karlovarský likér vůbec prvním českým alkoholem, který v soutěži uspěl.

Becherovka uspěla v konkurenci 11 hořkých likérů. Pro udělení stříbrné medaile bylo nutné získat více než 70 % bodů od každého porotce, kteří anonymně hodnotili chuť, barvu a vůni.

Letošního ročníku se zúčastnilo 44 značek alkoholických nápojů z celého světa. Degustační soutěž Spirits Masters pořádá uznávaný britský časopis The Spirits Business.

„Ocenění v této respektované soutěži si velice vážíme. Radost máme zejména proto, že jsme momentálně v procesu hledání vhodného distributora na trh ve Velké Británii. Ocenění tedy přichází v ten nejlepší čas. Cena Spirits Masters je potvrzením vynikající chuti a kvality,“ komentuje ocenění Marek Grabovský, Brand Manager Becherovky.

Čtěte také

Vedle desítek ocenění, které karlovarský likér nasbíral od roku 1871, se k těm výjimečným řadí zcela jistě zařazení mezi značky českého Rodinného stříbra a umístění mezi deseti nejlepšími alkoholovými nápoji světa v letech 2011 a 2012 podle žebříčku vyhlášeného turistického průvodce Lonely Planet.

Vloni získala Becherovka jako jediný český zástupce zlatou medaili v sekci likérů v rámci 10. ročníku soutěže ISW International Spirits Award v Německu.

Becherplatz v Karlových Varech
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio