Karlovarská nemocnice pokračuje v rekonstrukcích prostor, na řadu přišla nová kožní ambulance

4. leden 2018

Pacientům Nemocnice Karlovy Vary od ledna slouží nová kožní ambulance. Vedle komfortu pro návštěvníky nabízí i lepší zázemí zdravotnickému personálu. Stavba byla plně hrazena z rozpočtu Karlovarské krajské nemocnice (KKN).

„Stavba je součástí dlouhodobé snahy naší nemocnice postupně zlepšovat prostředí jednotlivých oddělení,” uvedla ředitelka KKN Jitka Samáková s tím, že ani tak nešlo o malou investici.

„Nemocnice náklady hradila ze svého rozpočtu a přesáhly čtyři miliony korun. Změna je ale viditelná a určitě ji ocení jak pacienti, tak personál. Navíc šlo o poměrně náročnou akci, protože veškeré úpravy jak v případě nových ambulancí, tak u výměny dveří v pavilonu C, se dělaly za plného provozu,” dodala Samáková.

V prvním patře pavilonu H tak vznikly tři nové ambulance kožního oddělení, dvě vyšetřovny, ale i pracoviště fototerapie, převazovna, nebo sesterna a čekárna pro pacienty, včetně zázemí pro sestry a provoz ambulancí. Stavba probíhala od července do konce října.

Ani tím ale investice v nemocnici nekončí

„V karlovarské nemocnici plánujeme přestavbu porodnice, která by měla přijít na 50 milionů korun a zahrnuje i vybudování porodních sálů. Připraveno ale také máme 116 milionů na nové operační sály pro sokolovskou nemocnici. V tomto roce bude pokračovat samozřejmě i rekonstrukce nemocnice v Chebu, letos ve finančním objemu 150 milionů korun,“ potvrdila hejtmanka Jana Vildumetzová.

„Je třeba poděkovat jak pacientům, tak zaměstnancům karlovarské nemocnice za jejich velkou vstřícnost, se kterou respektovali průběh stavebních prací, i za toleranci k drobným omezením, bez nichž by nebylo možné tyto investice realizovat,“ doplnil krajský radní Jan Bureš.

autoři: Směna ČRo Plzeň , Andrea Strohmaierová
Spustit audio