Karlovarskou kartu lze nově dobít přes e-shop dopravního podniku

13. únor 2018

Cestující v městské hromadné dopravě v Karlových Varech mohou od pondělí využít k nákupu časových kupónů a dobití elektronické peněženky e-shop dopravního podniku v pohodlí od počítače.

„V praxi to znamená, že již není nutné navštívit předprodejní kancelář v Zeyerově ulici a je možné si z pohodlí domova zakoupit časový kupon na Karlovarskou kartu. Validace zakoupeného kuponu je možná přímo na validátoru v autobusu za hodinu od provedeného nákupu. Stejný postup platí i pro nabití elektronické peněženky na Karlovarské kartě,“ uvedl ředitel Dopravního podniku (DPKV) Lukáš Siřínek.

„Jsem velmi rád, že se podařilo tento projekt dotáhnout k cíli a můžeme tak především našim předplatitelům nabídnout velmi komfortní řešení při nákupu časových kuponů,“ sdělil Siřínek.

Čtěte také

Nákup časových kuponů a dobití elektronické peněženky prostřednictvím e-shopu je možný nejen v rámci karlovarské MHD, ale stejně tak je možné tímto způsobem zakoupit časový kupon i pro městskou hromadnou dopravu v Plzni. Elektronickou peněženku pro nákup jednorázového jízdného je možno využít v rámci Karlovarské karty v Karlových Varech, v Plzni, ale i v Mariánských lázních.

Uvedená novinka patří mezi další slibované kroky dopravního podniku směrem ke zvyšování kvality. Vedle těchto novinek připravuje DPKV i pro rok 2018 celou řadu novinek, jako například možnost úhrady jízdného prostřednictvím In-karty Českých drah a opačně, tedy Karlovarskou kartou ve vlacích ČD nebo zavedení inteligentních zastávek.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio