Karlovarský filmový festival startuje už dnes. Pořadatelé slibují velkolepou úvodní party

3. červenec 2015

Již po padesáté se v letošním roce uskuteční Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Oslavy jubilea budou probíhat ve velkém stylu. V ulicích lázeňského města se dnes večer odehraje zahajovací party plná nevšedních zážitků.

Mezinárodní filmový festival bude probíhat od pátku 3. července do soboty 11. července. Hlavní hvězdou letošního ročníku je americký herec Richard Gere, který převezme Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii.

Na červeném koberci nebudou chybět ani další známé osobnosti, jako je například Harvey Keitel nebo Jamie Dornan známý z filmového hitu 50 odstínů šedi. Cenu prezidenta festivalu za přínos české kinematografii si odnese herečka Iva Janžurová.

Čtěte také

Padesátý ročník zahájí velká úvodní open-air party před hotelem Thermal. Ve 20 hodin začne koncert kapel Portless a Pilot, o tři hodiny později bude následovat vystoupení jedné z nejpopulárnějších hudebních skupin Lucie.

Zhruba ve 22:40 hodin rozzáří nebe nad městem ohňostroj a na Mlýnské kolonádě bude mít premiéru celovečerní dokument o historii festivalu, který pod názvem Filmová lázeň natočil Miroslav Janek.

V následujících dnech se kromě bohaté filmové projekce mohou návštěvníci těšit na pestrý doprovodný program.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio