Karlovarský kraj bude spolupracovat s Akademií věd

26. září 2016

Na vzájemné pomoci při výzkumech z různých oblastí vědy se dohodly Karlovarský kraj a Akademie věd České republiky (AVČR). Smlouvu o spolupráci podepsal hejtman Martin Havel a předseda AVČR Jiří Drahoš.

Dohoda přinese Karlovarskému kraji možnost účastnit se spolu s pracovišti Akademie věd České republiky na řešení regionálních i mezinárodních projektů či možnost využít nových poznatků bádání pro řešení konkrétních problémů.

„Jsem velmi rád, že tímto podpisem podpoříme spolupráci ve výzkumu a vývoji v oblasti vědy o živé a neživé přírodě, v sociálních a humanitních vědách. Věřím, že se naše spolupráce bude úspěšně rozvíjet a pro obě strany bude zajímavou zkušeností,“ říká hejtman Martin Havel.

Smlouva mezi Karlovarským krajem a Akademií věd zaštítí konkrétní projekty. „Považuji spolupráci s regiony za velmi důležitou a jsem rád, že je naším dalším partnerem i Karlovarský kraj. Spektrum projektů, na kterých se podílíme, je velmi široké,“ uvedl Jiří Drahoš.

Projekty mohou navrhovatelé předkládat Akademii věd k posouzení a mohou zde najít partnera pro řešení svého výzkumu. Žádosti o grant vypisuje akademie od poloviny října do poloviny listopadu a dotaci poskytuje vybraným projektům na rok.

Akademie věd ČR
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio