Karlovarský kraj láká čínské investory i turisty

2. září 2014

Na pozvání hejtmana Karlovarského kraje Josefa Novotného navštívili lázeňský region před nadcházejícím Čínským investičním fórem v Praze představitelé čínské provincie Hebei, a poté i delegace hlavního města Pekingu.

Karlovarský hejtman představil čínským partnerům nabídku průmyslových zón v kraji a vyzval je, aby čínští turisté a návštěvníci přijeli v mnohem větším počtu vyzkoušet vysokou úroveň lázeňské péče a turistické atraktivity regionu. Seznámil je také s průmyslovými odvětvími, která jsou pro Karlovarský kraj typická.

Guvernér správy provincie Hebei, která má 73 miliony obyvatel, Zhang Qingwei se zajímal o rozlohu nabízených průmyslových zón, o konkrétní možnosti spolupráce v dřevozpracujícím a těžebním průmyslu či o dovoz sklářské produkce. Čínští partneři také zhlédli film, jímž se region propaguje v rámci projektu Živý kraj.

Čtěte také

„Byli doslova nadšeni přírodou, množstvím kulturních památek, nabídkou hotelů, golfových hřišť a příležitostí zorganizovat v regionu pobyty pro čínské turisty například v období tamních svátků jara. Na základě našeho jednání jsem založil pracovní skupinu, která připraví konkrétní podobu jednotlivých oblastí spolupráce. Poté do nich s hospodářskou komorou zapojíme regionální firmy a společnosti z oblasti cestovního ruchu a lázeňství,“ uvedl hejtman Josef Novotný.

Snahu o navázání užšího kontaktu projevili také zástupci Pekingu. Společné aktivity pokračovaly během Čínského investičního fóra a mítinku českých a čínských reprezentantů jednotlivých regionů, které se v těchto dnech konají v Praze.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio