Karlovarský kraj má další Ženu regionu, letošní vítězkou se stala Michaela Valentová

19. květen 2017

Vítězkou osmého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Karlovarský kraj stala Michaela Valentová. Odvážná žena se nebála postavit zákeřné nemoci a zároveň začít pomáhat nejen skrze Běh s čelovkou nebo spolek Pomáhej srdcem. Slavnostní předání se uskutečnilo ve čtvrtek 18. května v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.

„Soutěž Žena regionu podporuji. Jde o veřejně prospěšný projekt, který má za cíl ocenit úsilí výjimečných žen a zviditelnit jejich práci, což je velmi chvályhodné. Ukázalo se, že i Karlovarský kraj má nespočet mimořádných žen. Bylo velmi zajímavé seznámit se s jejich příběhy. Všechny obětují svůj volný čas pro ostatní a rozhodně zaslouží veřejné uznání,“ říká hejtmanka Jana Vildumetzová.


O soutěži
Celostátní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu.

Vítězkou osmého ročníku se na základě hlasování veřejnosti stala Michaela Valentová. Té se život otočil naruby, když v roce 2013 zjistila, že má roztroušenou sklerózu. Čím více začala do tajů nemoci pronikat, tím více jí docházelo, jak málo se o ní mluví a rozhodla se to změnit.

„Samotná nemoc je sice nevyléčitelná, ale dá se s ní pracovat. Jen to není zadarmo. Pomoc potřebují především nemocnice a nejrůznější centra, která se specializují na roztroušenou sklerózu," vysvětluje Michaela Valentová.

V roce 2014 uspořádala první Běh s čelovkou. Z běhu se postupně stala tradice a Michaele došlo, že tohle je směr, kterým se chce ubírat dál. V roce 2016 založila spolek Pomáhej srdcem, jehož cílem je pomáhat materiálně i finančně lidem v jejich nelehkém boji nejen s roztroušenou sklerózou, ale i s dalšími zákeřnými nemocemi.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio