Karlovarský kraj podpoří výuku elektrotechniky v Sokolově

29. květen 2015

Od nového školního roku začne v Sokolově fungovat konzultační středisko Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, na zajištění výuky půjde téměř jeden milion korun.

Karlovarský kraj navazuje na loňský úspěch, kdy se v Sokolově podařilo otevřít konzultační středisko Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni. Ke studiu bakalářského programu Strojní inženýrství se tehdy zapsalo 56 zájemců. V novém školním roce budou moci studenti navštěvovat další bakalářský program, a sice Aplikovanou elektrotechniku.

„Fakulta elektrotechnická získá celkem téměř 700 tisíc korun na úhradu nákladů souvisejících s organizací a personálním zajištěním výuky. Integrované střední škole technické a ekonomické pak přispějeme částkou skoro 300 korun na výdaje spojené s provozem konzultačního střediska,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Výuka bude probíhat na Integrované střední škole technické a ekonomické jedenkrát za dva týdny, v pátek a v sobotu. Po ukončení semestru bude následovat týdenní praktické soustředění v plzeňských laboratořích. Podmínkou pro otevření konzultačního střediska v Sokolově je však dostatečný zájem ze strany studentů.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio