Karlovarský kraj vyměnil představenstvo Údržby silnic

23. leden 2017

Vedení Karlovarského kraje vyměnilo představenstvo i dozorčí radu Údržby silnic. Krajem vlastněná firma zajišťuje hlavně opravy a údržbu silnic v majetku kraje i úseků, které patří Ředitelství silnic a dálnic.

Podle hejtmanky Jany Vildumetzové chce vedení kraje upravit také podmínky odměňování. Představenstvo bylo nově vybíráno ve výběrovém řízení.

„Obdrželi jsme 14 přihlášek, nakonec se výběrového řízení zúčastnilo 12 kandidátů. Komise doporučila valné hromadě tři kandidáty, kteří byli následně schváleni," řekla Jana Vildumetzová.

Nově tak v představenstvu zasednou Martin Leichter, Pavel Raška a Jan Lichtneger. Všichni tři mají podle Vildumetzové zkušenosti. Vystřídají Jaroslava Fialu, Michala Riška (oba ČSSD) a Jana Bureše (ODS).

Ačkoli i noví členové představenstva budou mít motivační odměny, nemělo by se už stávat, že si několikamilionový zisk akciové společnosti z velké části rozdělí do odměn vedení firmy.

V roce 2015 skončila Údržba silnic Karlovarského kraje se ziskem 3,3 milionu korun při obratu přes 274 milionů korun. Novou podobu má i dozorčí rada. V ní zasedne Martin Dušek, Ladislav Sedláček, Jaroslav Fujdiar, Rudolf Pocklan a Helena Hejnová.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio