Karlovarský krajský portál nabízí nové plochy k podnikání

20. prosinec 2014

Pět dalších ploch připravených pro investory a jejich záměry od nynějška najdou zájemci na krajském portálu investičních příležitostí. Stránky slouží k podpoře investic a lepší orientaci investorů v regionu. V současnosti kraj může nabídnout celkem 12 volných ploch.

Mezi stávající lokality na portálu investičních příležitostí přibyl průmyslový Panattoni Park Aš, který se nachází v těsné blízkosti německé dálnice A93 nedaleko saských i bavorských automobilek.

„Umístění průmyslového parku je strategické, navíc v této oblasti je i dostatek kvalifikovaných zaměstnanců, proto by se tato plocha mohla stát ideálním místem pro investory z Německa nebo dodavatele od nás do Německa,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Další nabízenou lokalitou je plocha ve Skalné vhodná pro investiční výstavbu v oblasti průmyslové a drobné výroby, s dobrým dosahem inženýrských sítí. Vedení města navíc vítá možný příliv investic a další spolupráci s podnikatelským sektorem. Na Sokolovsku mohou investoři využít průmyslovou zónu Báňské stavební společnosti.

„Plocha o rozloze přes 14 hektarů se nachází přímo na území města Sokolov podél Chebské ulice spojující Sokolov a Dolní Rychnov. V areálu jsou k dispozici administrativní objekty, haly a sklady. Nechybí ani návaznost na rychlostní silnici R6 Cheb - Karlovy Vary a vlečka napojená na železniční síť. Dokážu si představit, že by v prostoru mohlo vzniknout logistické centrum, lze jej ale využít i pro průmyslovou výrobu,“ dodal Navrátil.

Zajímavý pro podnikatele může být i projekt Panattoni Park Cheb, který tvoří dvě nájemní haly vhodné i k rozdělení do menších jednotek. Celková zastavěná plocha je více než 6 hektarů. Téměř 2 hektary plochy pro investory jsou k mání také v Kraslicích, v těsné blízkosti hranic s Německem.

„Portál investičních příležitostí si klade za cíl nejen nalákat možné investory, ale je naopak i otevřen těm, kteří by chtěli prezentovat volné plochy pro podnikání,“ zdůraznil Petr Navrátil s tím, že o aktualizaci stránek a jejich náplň se stará Karlovarská agentura rozvoje podnikání. Mezi kritéria pro zveřejnění ploch patří například minimální velikost plochy 1 hektar, schválená územně plánovací dokumentace a transparentní vlastnická struktura.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio