Karlovarský půlmaraton vyhlíží rekord závodu. Po lázeňské kolonádě poběží tisíce nadšenců

20. květen 2017

Silná skupina elitních atletů se v sobotu 20. května postaví na start půlmaratonu v Karlových Varech. Nejlepší muži i ženy budou mít na lázeňské kolonádě jediný cíl - překonat rekord závodu. O to se již tradičně budou pokoušet afričtí vytrvalci.

Mezi účastníky pátého ročníku populárního závodu však nebude chybět ani česká špička v podobě Jiřího Homoláče, Petry Kamínkové a domácí reprezentantky Ivany Sekyrové. Na start se postaví celkem čtyři tisíce vytrvalců.

Čeští fanoušci budou hodně zvědaví na výsledky tuzemských reprezentantů. Jasným favoritem mezi muži je současný nejlepší český vytrvalec Jiří Homoláč.


Dopravní omezení ve městě
Změny se týkají především možností parkování, vjezdů do částí města a provozu linek MHD. K dispozici je bezplatná informační telefonní linka 800 165 102. Podrobné informace o dopravních omezeních jsou k nalezení také na internetových stránkách organizátorů nebo Dopravního podniku Karlovy Vary.

„Určitě bych chtěl překonat český rekord závodu a taky si závod užít. V Karlových Varech už jsem běžel, takže trasu závodu znám a vím, že není úplně nejlehčí, ale myslím, že to půjde. V dubnu jsem měl náročný program a teď trénuju především na dráhu, ale cítím se dobře a věřím si,“ říká Homoláč.

Mezi Češkami pořadatelé očekávají již tradiční souboj dvou stálic vytrvalostního běhu, tedy Petry Kamínkové a sokolovské Ivany Sekyrové. Poslední souboj vyzněl lépe pro Petru, ale Ivana se v domácím prostředí určitě bude snažit ji tuto porážku oplatit.

Pátý ročník karlovarského půlmaratonu odstartuje z Nábřeží Osvobození v sobotu 20. května v 17:30 hodin. Kromě čtyř tisícovek účastníků hlavního závodu se na nesoutěžní tříkilometrový běh vydá v 16 hodin dva a půl tisíce účastníků rodinného běhu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio