Karlovarský Thermal chce prodat jeden ze symbolů města

30. leden 2015

Hotel Thermal v Karlových Varech pravděpodobně prodá venkovní bazén nad lázeňským městem. Výtěžek z prodeje by management použil na nutné investice do zázemí hotelového komplexu. Řekl to ministr financí Andrej Babiš (ANO) při své návštěvě Karlových Varů.

Vlastníkem hotelu Thermal je v současné době ministerstvo financí. Ministr a vicepremiér Andrej Babiš chce bazén s lukrativními pozemky nabídnout zahraničním investorům. Vicepremiér to uvedl při čtvrtečním uvedení nového generálního ředitele hotelu Klause Pilze do funkce.

Venkovní bazén hotelu Thermal je jeden ze symbolů Karlových Varů. Byl postaven na skále nad hotelem v 70. letech minulého století. Bazén je 50 metrů dlouhý a 16 metrů široký. Třetina vody v bazénu je minerální. Bazén býval v provozu i přes zimu. Od roku 2012 je kvůli úsporám v zimě uzavřen.

Lázeňský hotel Thermal byl postaven v letech 1967 až 1976. Tehdy mu ustoupila původní secesní zástavba z 19. století. Hotel nabízí kromě lázeňských služeb rozsáhlé kongresové centrum, které je každoročně zázemím Mezinárodního filmového festivalu.

Nový ředitel je i držitelem ocenění Hoteliér roku

Z vedení hotelu byl loni v červnu z funkce generálního ředitele odvolán bývalý karlovarský primátor a později hejtman Josef Pavel. Nahradil ho Daniel Křováček, kterému se ale postavili zaměstnanci. Hotel dočasně řídil bývalý šéf karlovarského hotelu Savoy Westend Rudolf Mašata.

Hotel Thermal v Karlových Varech, jehož stoprocentním akcionářem je ministerstvo financí, chce prodat venkovní bazénový komplex. Na fotografii generální ředitel hotelu Klaus Pilz (vlevo) a ministr financí Andrej Babiš (vpravo)

Nový ředitel vzešel z výběrového řízení, do kterého se přihlásilo 17 uchazečů. Pilz vystudoval management cestovního ruchu na vídeňské univerzitě. Zastával manažerské posty například ve vídeňském hotelu Penta či v pražských hotelech Grand Hotel Bohemia nebo International, kde byl i generálním ředitelem.

Odhad loňského hospodaření hotelu Thermal v Karlových Varech je 15 milionů korun zisku. Plán na letošní rok je 30 milionů korun.

autor: zdt
Spustit audio