Karlovarští logistici zvítězili v republikovém kole

15. duben 2014

Studenti Střední odborné školy logistické v Karlových Varech uspěli v soutěži odborných dovedností v poštovních a peněžních službách, kterou vyhlašuje každoročně ministerstvo školství, pořadatelem je generální ředitelství České pošty a asociace logistických škol.

Družstvo Střední logistické školy v Karlových Varech tvořili žáci třetího ročníku Karel Daněk, Lucie Klimčáková a Nikola Trochová z oboru Logistické a finanční služby spolu s vyučujícími Danou Dudákovou a Zdenkou Kaksovou.

„Letošní soutěž se konala v Olomouci. V průběhu tří dnů se zde utkaly nejlepší tříčlenné týmy z deseti škol z celé republiky,“ uvedla vyučující Dana Dudáková.

Soutěžící absolvovali deset disciplín. Odborná porota hodnotila zejména obchodní dovednosti, schopnosti jednání s klientem, práci s počítačovým programem x Apost, zpracování a předvedení odborné prezentace na dané téma v časovém limitu a praktické dovednosti na univerzální přepážce.

„Soutěž byla dost náročná, konkurence veliká a bodování odborníků přísné. Využili jsme zejména přípravu na skutečných přepážkách při naší praxi. Je také dobře, že prezentace i procvičování obchodních dovedností formou scének je součástí výuky,“ uzavřela Dana Dudáková s tím, že hlavní cenou pro vítěze byl moderní tablet.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio