Karlovy Vary i kraj bodovaly v anketě Velké ceny cestovního ruchu

21. leden 2014

Karlovarský kraj i město Karlovy Vary si letos odvážejí ocenění z brněnského veletrhu GO & Regiontour 2014, kde byly hodnoceny výjimečné a vysoce kvalitní počiny v oblasti cestovního ruchu.

V kategorii „Nejlepší turistický portál“ získal třetí místo turistický portál Karlovarského kraje „Živý kraj“. „Náš kraj obstál v tvrdé konkurenci, a proto mě tento úspěch velmi těší,“ řekl hejtman Josef Novotný při přebírání ocenění. Odborná porota vybírala z celkem 18 turistických portálů. Vítězem se stalo Infocentrum Karlovy Vary se svým webem www.karlovyvary.cz, druhý byl portál Svazku měst a obcí Krkonoše.

V kategorii „Nejlepší lázeňský a wellness balíček“ si cenu za druhé místo odvezly Lázně Jáchymov za lázeňský a wellness balíček „Krušné hory aktivně na kole, na lyžích i pěšky“. Jáchymovské lázně předstihly pouze Lázně Luhačovice, třetí byly Priessnitzovy léčebné lázně.

Další ocenění byla také udělena v kategoriích Nejlepší jednotná kampaň, Nejlepší turistický portál, Nejlepší turistický produkt, Nejlepší cestovní kancelář, Nejlepší lázeňský a wellness balíček a Nejlepší golfový balíček.

Odborná porota, ve které zasedlo devět hodnotitelů z řad zástupců Asociace krajů, České centrály cestovního ruchu, ministerstva pro místní rozvoj, Asociace cestovních kanceláří i Svazu léčebných lázní, brala při hodnocení v potaz zejména množství a kvalitu informací, počet jazykových mutací, grafické zpracování webu a jeho uživatelskou přívětivost.

Sedmý ročník soutěže Velká cena cestovního ruchu 2013/2014 tradičně vyhlásily společnosti Veletrhy Brno a C.O.T. media s cílem přispět ke zkvalitnění nabídky a služeb v cestovním ruchu České republiky.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio