Karlovy Vary opraví Koptův most u Čertova ostrova

17. leden 2018

Karlovy Vary chystají opravu Koptova mostu u Čertova ostrova. Patří mezi nejpoškozenější ve městě. Podle pravidelných prohlídek město každý rok připravuje plán postupných rekonstrukcí.

„V loňském roce se udělala oprava mostu v ulici Kapitána Jaroše, počítá se s opravou Dvorského mostu a v letošním rozpočtu jsou peníze ještě na opravu mostu v Koptově ulici na Čertově ostrově," uvedl náměstek primátora Čestmír Bruštík. Právě na tuto rekonstrukci má město připraveno 6,5 milionu korun.

Mezi mosty, které byly po prohlídce kvůli svému stavu zařazeny do nejhorší kategorie, je kromě Dvorského mostu ještě most v Rolavské ulici nebo část Chebského mostu přes řeku Ohři. S opravou Dvorského mostu se počítá v roce 2019.

Chebský most je ale prakticky nepostradatelný pro dopravu v centru města a jeho uzavření, byť částečné, by způsobilo dopravní problémy. Proto město souběžně připravuje studie vybudování nového mostu, který by měl překlenout Ohři v ose Charkovské ulice. Tam ale musí město spolupracovat i se soukromým investorem, který vlastní pozemky vedle vlakového nádraží.

zdroj: ČTK
Spustit audio