Karlovy Vary připraví projekt rekonstrukce školy na nábřeží

18. říjen 2017

Karlovy Vary připraví projekt rekonstrukce domů na nábřeží Jana Palacha pro potřeby školství. Město chce na rozsáhlou přestavbu využít dotace z programu Restart, který má pomoci strukturálně postiženým regionům.

Jen samotný projekt má přijít asi na 5,5 milionu korun. Město uspělo se záměrem na rekonstrukci bývalé školy v programu Restart a má tak příslib financování.

„Musíme být připraveni na samotnou realizaci. Proto jsme vyhlásili veřejnou zakázku na projektovou dokumentaci, která bude zpracovaná v průběhu podzimu tak, aby se v příštím roce mohly začít státní peníze čerpat," uvedl primátor Petr Kulhánek.

I když konečné náklady vzejdou až ze zpracovaného projektu, podle kvalifikovaných odhadů by rekonstrukce mohla stát kolem 150 milionů korun. Jde o komplex dvou velkých budov, který by následně měl sloužit jako sídlo pro pobočku lékařské fakulty Univerzity Karlovy, která v lázeňském městě otevře příští rok obor fyzioterapie, ale i pro další školní a výukové aktivity.

Budovy na nábřeží Jana Palacha nedaleko hotelu Thermal byly původně školou, v minulých letech v nich sídlily některé soukromé školy. V době filmového festivalu slouží jedna z budov jako hostel.

zdroj: ČTK
Spustit audio