Komunikace v sousedství budovaného obchvatu v Chebu čekají úpravy

28. leden 2015

Cheb a Karlovarský kraj připravují úpravy komunikací související s výstavbou jihovýchodního obchvatu města. Radnice se při modernizaci zaměří na křižovatky obchvatu se stávajícími komunikacemi na Svatém Kříži a u Hájů.

„Jedná se celkem o čtyři stavební zakázky, které by měly celkově stát přibližně 6 milionů korun. Půjde o vybudování chodníku a nového veřejného osvětlení. Pokud nedojde k nějakým komplikacím, stavět by se mělo začít v dubnu. V příštím roce by se pak měly v Hájích rekonstruovat ulice Zemědělská a Slapanská, jejichž stávající stav je nevyhovující,“ uvedl místostarosta Pavel Hojda.

Karlovarský kraj zase zrekonstruuje dvě křižovatky na komunikaci z Chebu do Podhradu. Na místě frekventovaného křížení ulic Vrázova a Nižnětagilská vyroste nový kruhový objezd.

„Zpracována byla studie s různými variantami řešení. Z dopravních modelů simulujících reálný provoz vyšel jako nejvhodnější právě kruhový objezd. Jeho výstavba by měla stát 15 milionů korun. Hotov bude ještě před zprovozněním obchvatu,“ vysvětlil starosta Chebu Petr Navrátil.

Vedle toho dojde i k úpravě křižovatky komunikace na Podhrad s ulicí Na Návrší. „Na kruhový objezd tady není místo, takže dojde k vybudování odbočovacích pruhů. Přijít by to mělo asi na 3 miliony,“ dodal Navrátil.

Chebský obchvat by měl začít sloužit řidičům o letních prázdninách

Budovaný jihovýchodní obchvat Chebu, který má být hotov do konce srpna letošního roku, odvede z centra města část automobilové dopravy směřující k hraničnímu přechodu na Svatém Kříži a dále do Německa. Investorem je Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. Výstavba má stát přibližně 393 milionů korun. Většinu nákladů pokryje dotace z Regionálního operačního programu Severozápad.

Téměř 3,5 kilometru dlouhá dvouproudová komunikace propojí stávající silnici na Podhrad se Svatým Křížem. Na trase budou dva mosty a rovněž dva kruhové objezdy.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio