Kraj nechá opravit další poničené silnice, tentokrát u Teplé a Toužimi

12. prosinec 2017

Cestování po komunikacích v regionu bude pro řidiče zase o něco snadnější a bezpečnější. Radní odsouhlasili modernizaci úseků silnice II/198 v Horním Kramolíně a mezi Kojšovicemi a Toužimí. S realizací staveb by se mělo začít na jaře příštího roku.

V Horním Kramolíně bude provedena modernizace konstrukce vozovky o celkové délce více jak 1,3 kilometru včetně řešení tří mostních objektů. Součástí prováděných prací bude i kácení stromů, mýcení náletových křovin a keřů.

„V rámci zadávacího řízení jsme obdrželi dohromady jedenáct nabídek. Jako ekonomicky nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka společnosti Horní Kramolín, která silnici opraví za zhruba 19 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Druhý z opravovaných úseků silnice II/198 mezi Kojšovicemi a Toužimí měří 2,4 kilometru. Silničáři zde rozšíří vozovku, položí nové konstrukční vrstvy a upraví nezpevněné krajnice, sjezdy a propustky.

„Do zadávacího řízení bylo podáno celkem čtrnáct nabídek. Zakázku vyhrála společnost Robstav stavby s nabídkou za 20,3 milionu korun,“ doplnil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík. Na obě akce chce kraj využít dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio