Kraj umožní všem zájemcům ucházet se o veřejné zakázky

25. květen 2017

Vedení Karlovarského kraje změnilo postup při zadávání zakázek malého rozsahu. Rada kraje schválila nová pravidla, kterými se při zadávání veřejných zakázek bude řídit nejen samotné hejtmanství, ale také jeho příspěvkové organizace.

Oproti dosavadní praxi chce vedení kraje změnit postup zadávání zakázek malého rozsahu s předpokládanou hodnotou od 250 tisíc korun. Změna spočívá v rozšíření okruhu oslovování dodavatelů.

„Znamená to, že o vyhlášení veřejné zakázky tohoto rozsahu budou informováni všichni potencionální dodavatelé, kteří sledují vyhlášení veřejných zakázek, a dozví se to zároveň veřejnost. Doposud se zakázek této velikosti mohli zúčastnit pouze oslovení dodavatelé. Změnou pravidel zadávání dochází k podstatně větší transparentnosti veřejných zakázek,“ vysvětlila hejtmanka Jana Vildumetzová.

Například v případě zakázek do dvou milionů korun kraj dosud oslovoval tři dodavatele, což se nyní změnilo.

Pravidla už jsou v platnosti a přesvědčit se o tom může každý zájemce, který by se chtěl v budoucnu zapojit do veřejných zakázek vyhlašovaných krajem či jeho příspěvkovými organizacemi, ať už jde o školy, domovy pro seniory nebo další instituce.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio