Křižovatky na chebském obchvatu začnou sloužit co nejdříve

21. říjen 2014

Na jaře zahájil Karlovarský kraj stavbu obchvatu Chebu. I přesto, že trasa nezasahuje do stávající silniční sítě, v některých částech se obchvat napojuje na místní silnice. To si vyžádalo omezení dopravy semafory nebo uzavírkami.

Podle náměstka hejtmana Petra Navrátila proto budou křižovatky, které komplikují plynulou dopravu, zprovozněny v předstihu. Problematickým místem je především nově budovaná okružní křižovatka ve Svatém Kříži a křižovatka nedaleko místní části Háje.

„Okružní křižovatka ve Svatém Kříži je budována po polovinách a doprava je zde řízena semafory. Nová křižovatka u Hájů si vyžádala úplnou uzavírku ve směru Háje – Slapany. Vnímám potíže řidičů s plynulostí dopravy v obou místech, proto budou obě stavby uvedeny do předčasného užívání k 18. listopadu letošního roku,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Po zprovoznění křižovatky ve Svatém Kříži by už řidiči neměli pocítit ve směru na Německo žádný problém s plynulou jízdou. Po zprovoznění kruhové křižovatky u Hájů se bude bez omezení jezdit nejen ve směru od Hájů na Slapany, ale také na místní komunikaci směrem na Podhrad.

Práce na jihovýchodním obchvatu Chebu postupují podle schváleného harmonogramu. V současné době je prostavěno asi 120 milionů korun z předpokládané celkové ceny stavby 390 milionů korun. Kompletní dokončení stavby se plánuje na 31. srpen 2015.

Plán jihovýchodního obchvatu Chebu
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio