Krušnohorský Klínovec spustil provoz nového trail parku. Slavnost přilákala stovky bikerů

25. červenec 2016

Na svazích Klínovce v Krušných horách začal o víkendu oficiálně sloužit nový trail park. Síť sjezdových tratí pro horská kola v současné době nabízí trati pro amatérské bikery, zkušené cyklisty i výkonnostní sportovce.

Nejnovější, středně těžká stezka Rubín, měří 4 kilometry. O další 4 km se prodlouží na podzim, kdy chtějí správci areálu částečně uvést do provozu i sjezdovou trať Baron. Ta bude vhodná především pro borce na downhillových kolech se speciálním vybavením.

Po úplném dokončení areálu mají stezky v trail parku měřit 25 kilometrů. Do předčasného provozu byl trail park Klínovec uveden už v květnu. U horní stanice lanovky je teď navíc otevřena i cvičná louka, na které si mohou zájemci vyzkoušet základní techniku sjezdu v klopených zatáčkách a na takzvaných boulích.

Finanční prostředky přibližijící se 10 milionům korun investovali správci sjezdových tratí kolem Klínovce, kteří v minulých letech významně investovali do nových lanovek, bezpečnostních systémů a profilů sjezdových tratí.

Takzvané traily jsou návštěvníkům v novém areálu k dispozici zdarma. Pod Klínovcem a v dolní stanici lanovky u Jáchymova jsou myčky kol, půjčovny bicyklů a koloběžek a dalšího vybavení. Mezi Jáchymovem a Klínovcem bude v průběhu letní sezóny v provozu i moderní lanovka. Pokud to počasí dovolí, pojede až do 3. října denně od 19 do 18. hodin.

autor: zdt
Spustit audio