Luby u Chebu mají opět lékárnu. Místní jsou rádi, že pro léky nemusí desítky kilometrů daleko

26. květen 2015

Obyvatelé Lubů u Chebu si oddechli. Po osmi měsících nový provozovatel otevřel místní lékárnu. Zatím jen dva dny v týdnu. Po dokončení oprav zdravotního střediska, kde sídlí, přibyde ještě jeden den.

„Jsem ráda, že je lékárna znovu otevřená, protože to byla docela komplikace. Doufám, že už tu zůstane. Nejvyšší čas, že ta lékárna se tady otevřela. Protože každý nemá auto a nemůže jezdit do Chebu,“ říkají někteří obyvatelé obce.

Novým provozovatelem se stál lékárník Karel Peterek. „My provozujeme poliklinickou lékárnu v Chebu a obrátil se na nás ještě předchozí starosta se žádostí, jestli bychom zde neotevřeli svou výdejnu, jelikož předchozí nájemce tady ukončil činnost. Váhali jsme. Následně tuto agendu převzala nová starostka a s tou jsme se nakonec domluvili,“ popisuje Peterek.

Lékárna je v provozu teprve pár hodin, ale svoje zájemce už si našla. „Někteří nakoukli jenom ze zvědavosti a někteří už dokonce přinesli i svoje recepty. Takže bylo vidět, že práce paní starostky a zastupitelstva, co se týče propagace naší provozovny, je na dobré úrovni. A jsme s tímto spokojeni,“ chválí si spolupráci s vedením obce Karel Peterek.

Otevřeno bude zatím jen dva dny v týdnu: v pondělí a ve středu. „Prvotní domluva byla, že bychom zajistili provoz tři dny v týdnu. Uvidíme, jak se budou ubírat práce na opravě zdravotního střediska. Nicméně pokud by všechno šlo hladce, tak bychom od září rozšířili provoz na tři dny,“ plánuje Peterek.

Zprovoznit lékárnu v obci nebylo vůbec jednoduché, vzpomíná starostka Anita Černíková. „Oslovili jsme velké lékárny, ale nikdo z nich neměl zájem, aby provozoval zrovna na periferii svojí lékárnu. Takže jsme měli velké štěstí, že jsme narazili právě na pana doktora Peterka, který nám vyhověl,“ říká Černíková.

Lékárna v Lubech u Chebu je otevřená vždy v pondělí od 8 do 15:30 hodin, ve středu od 8 do 16:30 hodin.

Spustit audio