Mariánské Lázně opraví Palackého ulici za 28 milionů korun

23. květen 2015

Mariánské Lázně chtějí letos začít s opravou komunikací v Palackého ulici. Nyní tam firma pracuje na rozvodech vody a odpadů. Až je dokončí, začnou práce na komunikacích.

Dvě ze tří etap, které by měly být letos dokončeny, budou město stát zhruba 28 milionů korun. Mariánské Lázně je budou hradit z vlastního rozpočtu.

„V lokalitě momentálně pracuje společnost Chevak na rozvodech vody a odpadů. Termín dokončení je určen na srpen, firma ale přislíbila, že by mohla mít hotovo už v červnu. S rekonstrukcí komunikací začneme hned potom,“ uvedl místostarosta Martin Hurajčík.

Práce by podle něj měly trvat dva až tři měsíce, skončily by tak nejpozději před koncem letošního roku. V místě přibudou parkovací místa, zlepší se bezpečnost pro chodce a promění se i zeleň.

Rekonstrukce Palackého ulice byla původně rozdělena do tří etap. „Letošního roku se nakonec bude týkat druhá a třetí etapa. První etapa původně počítala s tím, že ve spodní části ulice vznikne kruhový objezd. Vzhledem k nepříliš hustému provozu si ale myslíme, že by zde stačila klasická křižovatka,“ vysvětlil místostarosta.

Do investic Mariánské Lázně letos vloží 40 milionů korun. Týkat by se měly například zimního stadionu nebo parkovacích ploch na sídlišti. Celkem město se 13 tisíci obyvateli letos hospodaří se zhruba 250 miliony korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio