Modernizace jediného kardiologického oddělení v kraji je u konce. Pacienty čeká větší komfort

24. květen 2017

Pacienti kardiologického oddělení karlovarské nemocnice se dočkali nových pokojů s moderními lůžky a veškerým potřebným zázemím. Karlovarský kraj pro ně nechal přestavět lůžkovou část ve třetím patře pavilonu C. Z krajského rozpočtu na akci uvolnil téměř čtyři miliony korun.

Lůžková část kardiologického oddělení byla i původně ve stejném patře, kde probíhala rekonstrukce. Stavebními úpravami ale došlo k rozšíření na 20 lůžek s možností případného navýšení na 24 lůžek

„Pacienti navíc získali podstatně více soukromí ve dvoulůžkových pokojích a potřebný prostor mají i lékaři a sestry na pracovišti echokardiografie,“ řekl krajský radní Jan Bureš.

Stavebníci vybourali stávající příčky, vystavěli nové a osadili je dveřmi. Kompletně provedli veškeré elektroinstalace, zdravotnickou techniku a odvětrání. Kromě běžných pokojů mají lidé k dispozici i nadstandardní lůžka, společenskou místnost, na oddělení vznikly lékařské pokoje a zázemí pro sestry. Oddělení bylo dále vybaveno novým nábytkem.

„Jde o další krok na cestě k budování plnohodnotného krajského kardiocentra,” vysvětlil k investici generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März. Díky rozvoji karlovarské kardiologie tak už dnes nemusí pacienti dojíždět kvůli některým výkonům na vzdálená pracoviště v Praze nebo Plzni.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio