Motokros v Lokti se nakonec pojede. Město chystá i další novinky

21. duben 2015

V Lokti na Sokolovsku se pravděpodobně znovu uskuteční mistrovství světa v motokrosu. Stotisícovým příspěvkem se tento sportovní podnik rozhodla podpořit přímo radnice. Chce tak pomoct věhlasu města doma i v zahraničí.

Loni v létě se přitom spekulovalo o tom, že by se místní klub mohl z ekonomických důvodů dalšího konání šampionátu vzdát. Poskytnutí příspěvku nakonec podpořili všichni zastupitelé.

Město zároveň pořadatelům poskytlo smlouvu na pronájem motokrosového areálu, která byla jednou z podmínek konání soutěže. V Lokti tak mistrovství světa zůstane minimálně další tři roky.

Dalších 70 tisíc korun obdrží také pořadatelé oper v místním amfiteátru. Letos tu diváci uvidí Rusalku. Kromě toho amfiteátr v sezoně nabídne muzikály, koncerty nebo mezinárodní folklorní festival.

Čtěte také

Novinkou by mělo být zřízení pódia s hledištěm přímo na náměstí. „V rámci oživení podhradí plánujeme od června do konce srpna zřídit u kašny pódium a malé hlediště, kde bychom každý víkend při dobrém počasí nabídli kulturní program,“ říká místostarosta Lokte Petr Zahradníček.

Proměnou by měly projít také propagační materiály města. Nově by měl začít vycházet Loketský kurýr. Půjde o noviny ve třech jazycích určené především návštěvníkům města, které přiblíží nejen aktuální dění ve městě, ale i historii Lokte. Změna čeká také webové stránky a některé informační tabule.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio