Motokros v Lokti zasáhla tragédie. Při závodu zahynul třináctiletý jezdec

23. červenec 2017

Velmi smutná zpráva přišla z mistrovství Evropy v motokrosu, které se během tohoto víkendu koná v Lokti na Sokolovsku. Po těžkém pádu tam zemřel třináctiletý moldavský závodník. Život mu nezachránil ani okamžitý zásah záchranářů.

Tragédie se stala v závodě evropského šampionátu třídy do 85 kubických centimetrů. Mladý jezdec havaroval na dvojskoku přes cestu a smrtelně se zranil.

„Lékaři ho na místě nejméně tři čtvrtě hodiny resuscitovali, ale utrpěl zranění neslučitelná se životem," řekl Radek Hes z karlovarské záchranky.
U nehody zasahoval i vrtulník. Soutěžní jízda byla předčasně ukončena a pořadatelé zrušili nedělní druhý závod této kategorie.

Podle Autoklubu ČR se příčiny nehody zatím vyšetřují. „Nicméně dle předběžného zjištění byly dodrženy všechny bezpečnostní předpisy a trať byla v době nehody řádně zabezpečena dle příslušných řádů," uvedla organizace v tiskové zprávě.

Šampionát EMX85 je stejně jako EMX65 pro ještě mladší jezdce a WMX pro kategorii žen součástí víkendového programu Grand Prix České republiky v hlavních motokrosových třídách MXGP a MX2. Ty v sobotu měly na programu tréninky a kvalifikační jízdy, v neděli se pojede o mistrovské body.

zdroj: ČTK
Spustit audio