Na Karlovarsku boural autobus. Čtyři cestující museli do nemocnice

4. leden 2017

Nehoda autobusu pravidelné linky z Prahy do Karlových Varů se odehrála u odbočky na obec Žalmanov krátce před půlnocí. Vozidlo skončilo zadními koly v příkopě. Navíc se zablokovaly dveře a cestující dostali ven až hasiči.

Na palubě autobusu bylo 13 cestujících, čtyři ošetřili zdravotníci v nemocnici. Ostatní pasažéry odvezl do Karlových Varů evakuační autobus hasičů.

Vyprošťovací vůz havarovaný autobus v noci uvolnit nedokázal. Především kvůli nepříjemnému sněžení a silnému větru. Podařilo se to až ráno, kdy na pomoc přijel druhý vyprošťovací speciál. Kvůli technicky náročné operaci museli policisté řídit okolní dopravu.

Nehoda autobusu společnosti REGIO JET patřila mezi havárie, na kterých se podepsalo extrémně nepříznivé počasí a zatím nejsilnější sněžení aktuální zimy. Nejhorší situace byla v regionu na hřebenech Krušných hor.

Dopravních nehod ale přibývalo postupem dne s nástupem běžné dopravní špičky. I přes úsilí silničářů zůstávaly na vozovkách vyjeté koleje, sněhové jazyky a rozbředlý sníh.

Další dopravní nehody se odehrály po celém regionu. Kluzké silnice dočasně zastavily ve strmých stoupáních také těžké kamiony. V průběhu jednoho dne napadlo na území Karlovarského kraje až 30 cm sněhu.

autor: zdt
Spustit audio