Na karlovarských kolonádách bude znít jen akustická hudba

21. září 2017

Hudební produkce v prostorách karlovarských kolonád bude možná jen bez zesilovačů. Zastupitelé upravili kolonádní řád, aby pouliční hudebníci nerušili okolí. Samotný busking čili pouliční umění ale město jinak omezovat nechce.

Na příliš hlučnou produkci si podle něj stěžovali provozovatelé objektů v okolí kolonád. „Busking tolerujeme, ale hudební produkce bude muset být bez zesilovačů, jen akustická," uvedl primátor Petr Kulhánek.

Opoziční zastupitel Jiří Kotek, který před několika lety inicioval vstřícnější postoj města k pouličním umělcům, tvrdí, že není třeba upravovat kolonádní řád. V doporučení zastupitelstva totiž podle něj je, že hudební produkce nemá překročit hlučnost 65 decibelů.

Jenže podle primátora doporučení zastupitelstva není právně závazné a vymahatelné ze strany městské policie. Kolonádní řád naproti tomu ano.

Úprava se ale dotkne jen přímého okolí kolonád, nevztahuje se na celé lázeňské území. Účelem kolonádního řádu je v prvé řadě zajistit nerušený průběh pitné léčby a ochranu objektů, kde pitná kúra probíhá.

zdroj: ČTK
Spustit audio