Na koupališti Michal se představí jezdci z mnoha zemí. Sokolov hostí MS v trialu

30. květen 2015

Poslední květnový víkend bude svátkem pro všechny příznivce motocyklového sportu. V areálu koupaliště Michal v Sokolově se uskuteční Mistrovství světa v trialu.

Závod je součástí desetidílného seriálu. Na trati, v rámci které jezdci překonávají přírodní a umělé překážky, se představí ti nejlepší jezdci z mnoha zemí včetně Japonska a Austrálie.

Vytrvalost a zručnost budou závodníci dokazovat ve všech kategoriích, včetně žen. „Jedná se o nejprestižnější podnik na mezinárodní úrovni, samotný statut Mistrovství světa hovoří za vše. Zúčastní se ti nejlepší jezdci z celého světa a během soutěžní soboty a neděle uvidíme zástupce všech kategorií.“ uvedl organizátor soutěže Pavel Karkoš.

V areálu koupaliště je pro návštěvníky závodu připraven doprovodný program pro děti i dospělé včetně závěrečného ceremoniálu. Vstupenky na jeden či oba závodní dny si mohou zájemci zakoupit přímo na místě.

Trial je motocyklová disciplína, v rámci které jezdci překonávají přírodní a umělé překážky, na kterých je nutná vytrvalost, zručnost a pravidelný výkon každého z nich. Ten z jezdců, který dokáže absolvovat vyznačené kontrolní úseky dané pro svou kategorii s nejmenším počtem chyb a nasbírá tak nejnižší počet trestných bodů, se stává vítězem.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio