Nejčastěji se v Karlovarském kraji pronajímají dvoupokojové byty

29. květen 2015

V Česku mezi pronajímanými nemovitostmi jasně dominují byty. V průběhu března a dubna letošního roku bylo devět z deseti pronajatých nemovitostí právě byt.

Nájemníky bude vlastník bytu hledat nejčastěji 25 dní. I to vyplývá ze statistiky více než 100 000 nabídek jednoho z největších českých realitních serverů.

Karlovarsko je krajem s druhou nejmenší nabídkou nájemního bydlení v České republice (247). Z celkové nabídky nemovitostí v regionu tak byty k pronájmu tvoří pouhých devět procent.

Téměř polovina z nich má přitom dva pokoje (2+kk či 2+1) a pronajmout je trvá obvykle 32 dní. Dvě třetiny pronájmů se soustřeďují do Karlových Varů a okolí, kde je nájemné také nejvyšší – v průměru 8 000 korun.

„To, že je zde tak malá nabídka pronájmů a zároveň jejich majitelé čekají na obsazení tak dlouho, značí, že o tuto formu bydlení je na Karlovarsku malý zájem. I lázeňští turisté upřednostňují před pronájmem vlastní nemovitosti komfort hotelu, kde budou mít plný servis služeb,“ dodává Michal Zadák, manažer jednoho z největších českých realitních serverů.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio