Nejkrásnějším nádražím mohou být Dasnice na Sokolovsku

17. září 2014

V současné době probíhá soutěž Nejkrásnější nádraží ČR 2014, prostřednictvím které jsou oceňovány železniční stanice a zastávky po celé zemi. Do finále soutěže postoupilo i nádraží v Dasnicích na Sokolovsku, které doslova vzkvétá pod rukama nového výpravčího.

Dasnické nádraží je ukázkou toho, že proměnou může projít každá stanice. K zútulnění stačí řádná péče místního výpravčího a květinová výzdoba. Od té doby, kdy do Dasnic přišel výpravčí z Hazlova, nádraží jenom vzkvétá.

Ve vánočním čase tu nechybí nasvícený strom a od jara do podzimu stanici zkrášluje bohatá květinová výzdoba. V případě, že se některá z květin ztratí, výpravčí jí nahradí svým vlastním výpěstkem. Pozitivní ohlasy jdou i od cestujících, kteří se nejedenkrát ve vlaku zmínili, že nádraží je upravené a čisté.

Hlasovat pro nejkrásnější nádraží mohou zájemci jak elektronicky, a to na těchto internetových stránkách, nebo prostřednictvím SMS zpráv. Hlasování probíhá do 10. října.

Smyslem soutěže Nejkrásnější nádraží ČR je zlepšit vzhled železničních stanic a zastávek. Organizátoři soutěže tak nejenom upozorňují na stav našich nádraží, ale i chválí dobrou práci lidí, kteří se o ně starají, a dávají tak dobrý příklad ostatním.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio