Nejlepší němčinář v zemi je z Chebu

16. duben 2014

Čtrnáctiletý student chebského gymnázia zazářil na celostátním kole olympiády v německém jazyce. Vyhrál kategorii, která je určena žákům víceletých gymnázií.

Žák 3. B Tomáš Kůtek dosáhl absolutně nejlepšího možného výsledku, když v celostátním finále vyhrál a nechal za sebou všechny vítěze regionálních kol. Podle slov vedení Goethe-Institutu v Praze byla přitom kvalita soutěžících letošního ročníku tak vysoká, že takovou úroveň nikdo nepamatuje.

„Upřímně gratulujeme, jsme na Tomáše velmi hrdí a všichni se radujeme z jeho mimořádného úspěchu. Děkujeme za vynikající reprezentaci naší školy, města Cheb i Karlovarského kraje,“ uvedl ředitel Gymnáziua Cheb Jaroslav Kočvara.

Olympiáda v německém jazyce má v České republice dlouhou tradici a každoročně se jí zúčastní na 15 tisíc žáků. Cílem soutěže je rozvíjet zájem o studium němčiny, poskytnout talentovaným žákům možnost porovnat úroveň svých jazykových znalostí s ostatními a získat tím motivaci k dalšímu odbornému růstu. Garantem soutěže je Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio