Nejlepší průmyslová zóna střední Evropy se nachází v Chebu

17. duben 2017

Chebský průmyslový park je nejlepší ve střední Evropě. To je závěrečné hodnocení řady expertů, kteří srovnávali průmyslové parky napříč zejména střední Evropou.

Pozici nejlepšího parku získal Cheb podle odborníků díky investicím do nájemních budov. Žádný jiný park nebyl výkonnější. Navíc jedna z budov pak získala další nej, když byla vyhodnocena jako nejlepší samostatná průmyslová budova určená k pronájmu.

„Do rozvoje chebské průmyslové zóny budeme investovat dál. Už dnes tu pronajímáme přes 100 tisíc metrů čtvrtečních plochy a tuto velikost chceme více než zdvojnásobit,“ říká Milan Kratina ze skupiny Accolade.

„Konkrétním důkazem o významu průmyslové zóny v Chebu je zájem dalších nájemců, a ten je stále vysoký. Očekávám, že v Chebu postupně vyroste jeden z největších průmyslových parků ve střední Evropě. Odhadujeme, že naše nájemní budovy v Chebu dosáhnou postupně hodnoty pěti miliard korun,“ dodává Kratina.

Experti porovnávali průmyslové parky zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy. Celkem bylo do hodnocení zapojeno na šest stovek odborníků zaměřených na komerční nemovitosti. Jednotlivá národní hodnocení komerčních nemovitostí probíhají už 16 let.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio