Nejrušnější křižovatka v Karlových Varech dostane nové semafory

24. únor 2017

Karlovarský magistrát vymění semafory na křižovatce u Chebského mostu. Stávající semafory jsou staré, poruchové a často selhávají. Instalace nového světelného zařízení vyjde na 1,24 milionu korun.

„Semafory jsou v havarijním stavu. Nové by se měly instalovat od března, zhruba po dobu dvou měsíců. Dostanou nová LED svítidla, stožáry i rozvody včetně řadičů, aby už nedocházelo k poruchám, které jsou na denním pořádku" říká náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Chebský most je hlavní spojnicí mezi centrem města a průtahem Karlových Varů. Zejména v době ranní a odpolední dopravní špičky se zde tvoří kolony a v případě, že semafory vypadnou, trvá cesta do centra i desítky minut. Řadiče, které spínají jednotlivé semafory, navíc občas pustí do křižovatky i auta z více směrů, takže vznikají velmi nebezpečné situace.

Výměna semaforů bude probíhat postupně za provozu, aby dopady na dopravu byly co nejmenší. Pokud to bude třeba, město požádá o pomoc dopravní policii, která by mohla řídit na křižovatkách provoz.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio