Nepřehledná ašská křižovatka v Jiráskově ulici bude brzy minulostí

28. duben 2017

Ašská radnice chystá rekonstrukci křižovatky ulic Jiráskova, Okružní, Selbská a Jateční. Jedná se o jedno z nejsložitějších křížení vozovek ve městě.

Křižovatka je navíc, i kvůli blízkosti hraničního přechodu do sousedního Německa, základní školy a benzínové čerpací stanici, velmi frekventovaná. Největším problémem je ale její nepřehlednost křižovatky, na což si řidiči stěžují dlouhodobě.

Chystané úpravy přijdou radnici na 16 miliónů korun. Kromě vozovky budou v křižovatce opraveny i chodníky, v některých místech budou vybudovány úplně nové.

Plánuje se také přechod pro chodce přes železniční trať, budou zde nová místa pro přecházení. Počítá se i s novým veřejným osvětlením, dvěma novými autobusovými zálivy a dalšími úpravami.

Čtěte také

V Aši navíc před několika dny začala rekonstrukce křižovatky Šaldovy a Janáčkovy ulice za více než 20 milionů korun. Uzavírky kvůli stavbě potrvají až do listopadu.

Ve dříve třicetitisícové Aši dnes žije kolem 13 tisíc obyvatel. Na původní počet obyvatel se ale zachovala infrastruktura. Délkou komunikací ve městě se Aš blíží Chebu, kde bydlí přes 30 tisíc lidí.


Křižovatka ulic Jiráskova, Okružní, Selbská a Jateční
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio