Nová vyhláška zpřísní v Mariánských Lázních podmínky pro herny

30. listopad 2015

Z heren v Mariánských Lázních od ledna příštího roku zmizí neonové a blikající nápisy. Zastupitelé schválili vyhlášku, která provozovatelům heren zakazuje umístit z vnějšku provozoven reklamní nápisy, vidět nesmějí být ani hrací automaty. Vedení radnice tak chce zlepšit celkový vzhled lázeňského města.

„Tato vyhláška nám umožní, aby neony zmizely z ulic a aby fasády nehyzdily ráz města. Otázka regulace heren teď leží na Poslanecké sněmovně, která návrh zákona zatím nepřijala. Uvidíme, v jaké podobě ho přijme a podle toho se přizpůsobíme i my," řekl místostarosta Martin Hurajčík.

Herny v Mariánských Lázních budou muset nově být zřetelně označeny nápisem herna či kasino. Reklamy na herny a loterie už se neobjeví ani v jiných veřejně přístupných částech města.

Roční příjmy Mariánských Lázní z hazardu činí asi 20 milionů korun. Podle vedení radnice by ale měl být pro město prioritou klid obyvatel a lázeňských hostů. Na problémy s hernami si stěžují hlavně obyvatelé sídlišť.

Zastupitelstvem měla projít i další vyhláška, která by regulovala také provozní dobu herec a barů. Podporu zastupitelů ale návrh nezískal. Přesto bude vedení města o možných regulacích dále jednat.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio