Nové školní hřiště u Hlávkovy školy v Aši zahájilo svůj provoz

23. listopad 2014

Jedno ze dvou v letošním roce budovaných školních hřišť na pozemku za školou v Hlávkově ulici už je úspěšně po kolaudaci. Zahájení provozu už tedy nic nebrání.

Projekt byl nazvaný Aktivní život pro Aš – sportoviště Hlávkova ulice. Na výstavbu přispěla Evropská unie prostřednictví Regionálního operačního programu Severozápad.

Práce byly zahájeny v březnu letošního roku. Původní termín ukončení prací byl 24. září a vše mělo stát zhruba 8,5 milionu korun. V průběhu výstavby se ale termín dokončení posunul na 15. říjen a vícepráce stavbu prodražily o dalších 1,5 miliónu korun.

U Hlávkovy školy vzniklo oválné multifunkční hřiště na florbal, hokejbal a in-line hokej, ale i další míčové sporty. Nechybí ani stanoviště na provozování některých atletických disciplín.

Součástí areálu je zázemí včetně šaten, dvě malá venkovní hřiště a dětské prolézačky i houpačky. Sportovní areál bude v době výuky k dispozici žákům školy, v odpoledních hodinách pak ostatní veřejnosti.

Před dokončením je i druhý školní sportovní areál. Ten se buduje za školou v ulici Okružní a dominovat mu bude fotbalové hřiště s umělých povrchem.

Nové školní hřiště v Aši
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio