Nový projekt chce lákat zaměstnance z jiných regionů. Nabídne práci celým rodinám

22. únor 2018

Zdravotní sestry, které nežijí v Karlovarském kraji, ale chtěly by zde v budoucnu pracovat, se nebudou muset obávat, že by zde nenašli práci další členové jejich rodin. Karlovarská krajská nemocnice pro zájemce spustila projekt "Práce pro celou rodinu", na kterém budou spolupracovat zaměstnavatelé z regionu a Krajská hospodářská komora.

Na webových stránkách nemocnice najdou zdravotníci pod záložkou Kariéra jednoduchý formulář a po jeho odeslání se jim zobrazí podobný pro rodinné příslušníky. Jejich data se pak dostanou k zaměstnavatelům, kteří se na systému podílejí.

„O tom, zda sestřičky do Karlovarského kraje půjdou, samozřejmě často rozhoduje i to, jaké možnosti uplatnění by tady měla jejich rodina. Proto věřím, že projekt může být pro budoucí nové zdravotníky našich nemocnic velmi užitečný,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

V rámci projektu se ale řeší i bydlení pro nové zaměstnance, z toho důvodu budou organizátoři projektu jednat se zástupci měst a obcí, kteří by mohli pomoci s nabídkou bytů či pozemků.

S nemocnicí na projektu spolupracuje asi 15 subjektů z regionu, vedle významných zaměstnavatelů jako Witte, Sokolovské uhelné či Liaporu je to i Krajská hospodářská komora, město Karlovy Vary nebo přímo Karlovarský kraj.

Projekt „Práce pro celou rodinu“ se zpočátku zaměří na regiony v České a Slovenské republice. Nemocnice však počítá s jeho rozšířením i do dalších zemí.

autoři: Směna ČRo Plzeň , Andrea Strohmaierová
Spustit audio