O osudu radnice chtějí Mariánské Lázně rozhodnout po prázdninách

14. červenec 2017

O osudu budovy radnice chtějí zastupitelé Mariánských Lázní rozhodnout na dalším zasedání v září. Statické posudky by měly ukázat, zda bude vhodnější přistoupit k rekonstrukci, nebo budovu zcela opustit a postavit nové správní centrum.

V následujících týdnech by se z radnice měli vystěhovat úředníci, jejichž kanceláře jsou už v havarijním stavu. Dočasné pracoviště pro ně vedení města zatím stále hledá.

„Pracovníci minimálně tří odborů se musí z radnice vystěhovat. Osobně si ale myslím, že by bylo nejlepší dočasně přestěhovat všechny odbory do jedné nebo dvou budov v Mariánských Lázních," řekl starosta Petr Třešňák.

Čtěte také

K přestěhování už město vytipovalo několik budov. Vedení radnice teď zjišťuje podmínky, za kterých by do nich bylo možné úřad přemístit. Kvůli havarijnímu stavu budovy se mimořádné zastupitelstvo konalo tento týden v náhradních prostorách v hotelu Krakonoš.

Průzkumné práce ukázaly špatný stav stropních konstrukcí a napadení dřevomorkou. Na odstranění těchto problémů město vyhradilo přes dva miliony korun. Pro vyšší bezpečnost jsou v zasažených kancelářích umístěny podpěry.

Odborníci by nyní měli posoudit stav celé budovy a možnosti její rekonstrukce. Další alternativou je výstavba nového správního centra. Město by ale v tom případě muselo najít pro stávající objekt v Ruské ulici využití. Mariánské Lázně v uplynulých letech opakovaně zveřejnily, že jsou připraveny objekt prodat, nikdy se ale žádný zájemce neozval.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio