Oprava Pražské ulice v Chebu se zřejmě rozšíří i do Májové

21. červenec 2017

Oprava Pražské ulice v Chebu se kvůli výměně kanalizace zřejmě rozšíří i na část Májové ulice. Vyřeší se tak vadné podloží, které způsobuje propad vozovky. Město, se na tom dohodlo se správcem kanalizací.

„Zjistilo se, že podklad je v horším stavu, než se čekalo. Hlavně tam vede důležitá šachta pro Chevak na dešťovou kanalizaci. U České školy je tam nepříjemný propad. Rozhodli jsme se, že rozšíříme vyfrézování o 30 metrů nahoru, abychom se dostali k tomuto problematickému místu, kde si Chevak potrubí opraví," uvedl starosta Antonín Jalovec.

Plánované náklady na opravu Pražské ulice byly 2,2 milionu korun a oprava měla skončit na konci srpna. Rozšíření prací si vyžádá odhadem dalších 200 tisíc korun, podle starosty se tím ale vyřeší problémy v přilehlé Májové ulici.

Rekonstruovaná část Pražské ulice je čtvrtým ramenem frekventované okružní křižovatky na vjezdu do Chebu od Karlových Varů. To se provizorně otevřelo pro auta před dvěma lety. Současné práce mají dočasné dopravní řešení uvést do definitivní podoby.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio