Oprava střechy karlovarského divadla bude dražší a až za rok

15. září 2017

Oprava střechy karlovarského divadla bude dražší a začne až příští rok. Město muselo upravit původní projekt, na jehož realizaci se nepodařilo získat žádnou firmu.

Místo původních 14 milionů korun upravený projekt odhaduje náklady na 20 milionů korun. Projekt rekonstrukce střechy počítal s použitím břidlice, jenže v původním zadání by se musela použít tenčí a méně kvalitní.

„Vypisujeme nové výběrové řízení, protože jsme upravili projekt tak, že požadujeme vyšší kvalitu břidlice. Odhadovaná cena je proto vyšší," uvedl náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Střecha se měla podle předchozích plánů opravovat už letos po skončení filmového festivalu a měla trvat jen pár měsíců. Zřejmě i takto nastavený termín byl důvodem, proč se v prvním výběrovém řízení nejlevnější nabídka pohybovala okolo 23 milionů korun.

V podmínkách nového výběrového řízení na dodavatele se už termíny výrazně prodloužily. Začít se má na jaře příštího roku a skončit má rekonstrukce na podzim.

Práce na střeše a částečně i fasádě historické budovy divadla by se ale neměly dotknout samotného provozu. Práce by měly být také přerušeny v době konání filmového festivalu.

zdroj: ČTK
Spustit audio