Opravu hráze březovské přehrady dělníci na zimu přeruší

27. říjen 2016

Povodí Ohře a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravují chodníky na hrázi přehrady v Březové u Karlových Varů. Práce ale na zimu přeruší a budou pokračovat na jaře.

Přes zimní měsíce tak zmizí i dopravní omezení na hrázi, přes kterou jezdí auta z Karlových Varů do Mariánských Lázní a na Plzeň.

„Chodníky se opravovaly asi před deseti lety, ale rekonstrukce se úplně nepovedla. Sype se tam beton a je tam špatná hydroizolace. Proto jsme nyní přistoupili k opravě. Zároveň s tím se upravují i zídky na hrázi," říká mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský.

Stavba, která podle projektu měla stát asi 15 milionů korun, původně měla skončit letos. „Rozsah prací se ale ukázal větší. Dokončit i druhou stranu hráze je letos už nereálné a navíc už je počasí, které betonáži nesvědčí. Letos tak dokončíme jednu půlku a asi začátkem dubna se ke stavbě vrátíme," doplnil Svejkovský.

Na stavbě se částečně podílí i Ředitelství silnic a dálnic, protože zatímco Povodí Ohře patří hráz, silnice a mosty jsou v majetku ŘSD.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio