Policie obvinila bývalého ředitele krajských silničářů z padělání diplomu

16. říjen 2017

Karlovarští policisté obvinili třiačtyřicetiletého muže z Hradce Králové z padělání vysokoškolského diplomu. Informovala o tom policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Jde zřejmě o bývalého ředitele Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Vítězslava Janků. Na funkci rezignoval letos v červnu právě poté, co kraj začal platnost jeho diplomu prověřovat.

„V úmyslu získat funkci ředitele příspěvkové organizace v Karlovarském kraji, doložil ke své přihlášce do výběrového řízení na obsazení pracovního místa úředně ověřenou kopii padělaného diplomu o absolvování vysoké školy na jeho jméno. Vyjádřením vysoké školy však tento muž nikdy danou vysokou školu nestudoval a jde tedy o padělek vysokoškolského diplomu," uvedla Týřová. Na obvinění upozornil server iDnes.

Pokud se obviněnému vina potvrdí, hrozí mu až tři roky vězení. Janků byl ve funkci ředitele pouze dva měsíce, po své rezignaci v červnu ČTK řekl, že má vše v pořádku.

České vysoké učení technické, kde měl Janků získat inženýrský titul, ale diplom nevydalo. Karlovarský kraj na bývalého ředitele na konci června podal trestní oznámení kvůli padělání a pozměnění veřejné listiny.

zdroj: ČTK
Spustit audio