Posila pro Energii. Bičánek bude pokračovat v Karlových Varech

20. říjen 2014

Do tréninkového procesu A-mužstva karlovarské Energie se dnes zapojil hokejista Radim Bičánek. Devětatřicetiletý obránce se s vedením HC Energie domluvil na angažmá do konce dubna 2015.

„Jde o hráče s obrovskými zkušenostmi a jsme přesvědčeni, že má našemu týmu stále co dát,“ uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Rodák z Uherského Hradiště v létě uvažoval o tom, že ukončí aktivní kariéru. Nakonec se dohodl s hokejovým týmem z lázeňského města. Hráč dostane dostatek prostoru na adaptaci a do mistrovského utkání nastoupí zřejmě až 12. listopadu po reprezentační přestávce.

„Vedení klubu bylo po celou dobu s hráčem ve spojení. Byli jsme domluveni, že ve chvíli, kdy Radim ucítí, že je znovu připraven zapojit se do vrcholového hokeje, dá nám vědět. V minulé sezoně v dresu Energie odvedl dobré služby,“ vysvětlil okolnosti návratu Miroslav Vaněk.

Klub podle něj Bičánka angažoval i proto, aby trenéři měli k dispozici dostatek kvalitních obránců při případných zdravotních problémech. Bývalý hráč Znojma nebo Komety Brno hrál deset let v zámoří a na kontě má přes 100 zápasů v NHL.

Radim Bičánek v Karlových Varech působil už v sezoně 2013/2014, ve které patřil k základním pilířům defenzivy. V dresu Energie odehrál 55 zápasů a nasbíral deset kanadských bodů.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio