Práce probíhají podle plánu. Přístavba chodovské základní školy je v polovině

24. leden 2017

Zhruba polovinu z předpokládaných 28 milionů korun už prostavěl Chodov v rámci přístavby Základní školy Jana Amose Komenského. Lednový kontrolní den navíc potvrdil, že stavba bude dokončena v dohodnutém termínu tak, aby děti mohly letos v září nastoupit do nových tříd.

„Nic nenasvědčuje tomu, že by mělo dojít ke skluzu,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger. Nový objekt stavbaři už dostavěli prakticky až po střechu. „Krovy jsou hotové a až počasí dovolí, střechu dokončíme,“ poznamenal Josef Bartyzal ze stavební firmy.

Podle něj začne firma v brzké době pracovat na interiérech. „Až skončí současné extrémní mrazy, nainstalujeme topení,“ doplnil Bartyzal.

Nová součást školy počítá se třemi patry a podkrovím, každé patro bude propojené se stávající budovou. Sloučením obou podkroví vzniknou obrovské půdní prostory.

Praktickou novinkou je spojení školy s blízkou jídelnou a družinou, kam se pak žáci dostanou suchou nohou. Objekt bude bezbariérový, s výtahem, a nabídne pět kabinetů plus dalších devět tříd, kde může usednout zhruba 270 žáků. Celá škola jich pak pojme na 550.

autoři: Dana Jelínková , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio