Praktičtí lékaři i specialisté ordinují pod jednou střechou

24. červen 2016

Komplexní ambulantní zdravotní péči praktických lékařů a ambulantních specialistů. To od dnešního dne nabízí Centrum praktického lékařství, které se pacientům otevřelo v Karlových Varech v bývalé zubní poliklinice v Železniční ulici.

Centrum praktického lékařství je v Karlovarském kraji zcela inovativní moderní projekt. Jedná se o systém ordinací praktických lékařů a specializovaných ambulancí zároveň.

„Díky přímé spolupráci jednotlivých obvodních lékařů se specialisty pod jednou střechou nedochází k prodlevám mezi jednotlivými vyšetřeními a pacienti jsou stále v péči odborného zdravotnického personálu,“ vysvětluje ředitelka Nemos ambulance Jana Šperlová.

„Přímá komunikace zdravotníků a v případě potřeby rychlý sled specializovaných vyšetření přinese našim pacientům výrazně rychlejší a účinnější diagnostiku i léčbu,“ doplňuje výhody projektu vedoucí lékař Jan Draský.

Bez zásadní rekonstrukce to nešlo

Centrum praktického lékařství umístěné v prvním patře budovy tvoří celkem tři ordinace praktických lékařů, pracoviště rentgenové a ultrazvukové diagnostiky, odběrová místnost a EKG. Jeho vzniku předcházela rozsáhlá rekonstrukce celé budovy.

„Více jak roční rekonstrukce celé budovy byla rozsáhlá. Začali jsme výměnou oken v celém objektu, kompletně jsme zrekonstruovali víceméně vše, od podlah, přes sociální zařízení až po nové dveře. V další fázi nás čeká oprava střechy a nová fasáda,“ vypočítává seznam prací Jana Šperlová.

Ve druhém patře polikliniky jsou umístěny ordinace zubních lékařů, nové projekty se chystají pro třetí patro. „Na podzim zde otevřeme centrum rehabilitační a fyzikální medicíny, s kompletním přístrojovým vybavením, zkušeným lékařem s atestací v oboru a týmem fyzioterapeutů poskytujících širokou paletu rehabilitačních metod. Kromě toho připravujeme i psychiatrickou ambulanci,“ avizuje Jan Draský.

Nové Centrum praktického lékařství v Karlových Varech
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio