Prázdniny začínají! V Sokolově navíc s novým koupalištěm a vodními atrakcemi

1. červenec 2015

Po celkové obnově za 50 milionů korun dnes otevírá své brány městské koupaliště v Sokolově. Základní celodenní vstupné je 60 korun pro dospělé a 30 korun pro děti. Otevřeno bude denně od 9 do 19 hodin.

Novinkou jsou především moderní bazény s nerezovými vanami. Velký bazén s hloubkou až 1,6 metru má plaveckou část s pěti dráhami dlouhými 25 metrů a relaxační s masážními lůžky, tryskami a dvojskluzavkou.

Malý bazén pro děti s hloubkou do 40 centimetrů má hříbek s padající vodou a malou dětskou skluzavku. Kolem bazénů je 5 brodítek se sprchami, v budově bývalé úpravny vody vyrostly nové toalety.

Čtěte také

Ostatní služby jsou na koupališti zachovány tak, jak byli návštěvníci zvyklí. Během zkušebního provozu budou ještě vyměněny herní prvky a doroste tráva kolem bazénů. Na zarůstajících trávnících je nyní provizorně k dispozici pět desítek nových opalovacích lehátek.

„Omlouváme se občanům za případné potíže a dodělávky během zkušebního provozu, ale nechtěli jsme kvůli tomu čekat s otevřením koupaliště až na příští rok," uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

Koupaliště je napouštěno opět z vodovodního řadu pitnou vodou upravovanou chlórem. Na obnovu sokolovského městského koupaliště přispěla 43 miliony korun Evropská unie. Novým provozovatelem je Sokolovská bytová společnost.

Důvodem změny provozovatele je, že podmínky dotace neumožňují po určitou dobu soukromé podnikání. Pro návštěvníky se tím nic nezmění, město jen koupališti navýší příspěvek.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio