Přestavba sokolovské chirurgie finišuje. Po novém roce bude hotovo

29. září 2016

Kompletní rekonstrukce pavilonu B sokolovské nemocnice Sokolov je v plném proudu. Stavba, která byla zahájena v červnu letošního roku, vyjde kraj na 40 milionů korun. Pro pacienty zde vznikne moderní oddělení lůžkové chirurgie s kapacitou 40 lůžek.

Stavební úpravy byly zahájeny vyklizením objektu, odstraněním rozvodů vody, kanalizace, vytápění, vzduchotechniky či elektroinstalací a zbouráním dělících příček. To se v současné době dokončuje a probíhá i výměna podlah a omítek.

„Provádí se také vyzdívání sociálních zařízení v části lůžkového oddělení. Zároveň začaly práce na montážích vnitřních instalací,“ popisuje průběh prací náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Práce mají být hotové do 3. ledna příštího roku. Součástí této obnovy je i oprava střechy nad centrálním schodištěm pavilonu B a příprava na stavební úpravy patra, kde se nachází operační sály.

Další stavba, která v areálu nemocnice probíhá, je oprava opěrné zdi nad pavilonem C. Ta je totiž v havarijním stavu. Práce ve výši 9 milionů korun hradí kraj ze svého rozpočtu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio